Verkiezingen 2024

Update – 15/05/2024

De ambassade is begonnen met het ontvangen van de verkiezingsdocumenten die in de komende dagen naar elke geregistreerde kiezer zullen worden gestuurd.

Let op: De adressen waar de post naartoe gestuurd zal worden zijn afkomstig uit het Rijksregister op 1 april. Als u sindsdien van adres bent veranderd, zorg er dan voor dat u gebruik maakt van een doorzendservice dat uw post van uw oude naar uw nieuwe adres stuurt, en dit om een tijdige ontvangst van uw documenten te garanderen.

- Als u ervoor hebt gekozen om persoonlijk te stemmen op de ambassade of in België: u ontvangt uw oproepingsbrief op uw adres. Deze bevat alle informatie die u nodig hebt.

In het VK vinden de verkiezingen plaats op 5 juni tussen 13.00 en 19.00 uur op 36 Belgrave Square, Londen SW1X 8QB . Vergeet niet uw oproepingsbrief en een identiteitsbewijs mee te nemen. Alleen geregistreerde kiezers die hebben gekozen om persoonlijk op de ambassade te stemmen, en degenen met een volmacht om dat te doen, zullen worden toegelaten.

- Als u ervoor hebt gekozen om per post te stemmen: u ontvangt uw stembiljetten met daarbij informatie over hoe u deze correct invult en naar België verzendt.

Er zijn e-mails met informatie over de verkiezingen verstuurd naar alle nog niet geregistreerde Belgische burgers in het Verenigd Koninkrijk. Het kan even duren voordat je antwoord krijgt.

Hartelijk dank voor uw geduld.

 

De verkiezingen in België zullen plaatsvinden op zondag 9 juni 2024. De verkiezingen op de consulaire beroepspost gaan door op woensdag 5 juni 2024.

U vindt alle documenten en meer informatie over de verkiezingen hier terug.

Gelieve ten laatste op 29 februari 2024 het ingevulde, gedateerde, getekende inschrijvingsformulier en eventueel het volmachtformulier aan de consulaire beroepspost terug te bezorgen.

Een online registratie als kiezer met uw Belgische identiteitskaart en pincode is mogelijk via eConsul

Dit kan ook op het e-mailadres elections.london@diplobel.fed.be of per post op het adres:

Belgian Embassy - Elections
17, Grosvenor Crescent
SW1X 7EE  
London