Aanvraag paspoorten

  1. Laatst bijgewerkt op

Kies hierboven de gewenste optie voor uw paspoortaanvraag


Als u in het Verenigd Koninkrijk woont, moet u eerst ingeschreven zijn bij de ambassade voordat u een paspoort kunt aanvragen.

Belgische paspoorten zijn biometrisch, in overeenstemming met de Europese regelgeving. Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar moeten daarom persoonlijk een afspraak maken om hun vingerafdrukken (vanaf 12 jaar), handtekening en foto te laten registreren.

Elke dag rond 9 uur wordt een aantal geannuleerde paspoortafspraken weer online gezet om opnieuw te worden geboekt. Dit zijn momenteel meer dan tien afspraken per dag die de komende weken beschikbaar zijn. Dit is de beste manier om een eerdere afspraak te krijgen.

Als u een Belgische inwoner bent van het Verenigd Koninkrijk, kunt u uw Belgisch paspoort gebruiken om het Verenigd Koninkrijk en de EU binnen te komen tot de vervaldatum.

Zodra u uw nieuwe paspoort hebt ontvangen, vergeet het dan niet te koppelen aan uw Britse immigratiestatus/(pre-)settled status. Het kan zijn dat u uw oude paspoortnummer nodig hebt om in te loggen op uw account, dus houd het bij de hand.