Ambassade van België in het Verenigd Koninkrijk
Home Belgen in het Verenigd Koninkrijk Aanvraag identiteitskaarten in Londen

Aanvraag identiteitskaarten in Londen

 

De deadline om een aanvraag in te dienen via het EU Settlement Scheme is 30/06/2021. Het is dus mogelijk dat aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten via de Ambassade van België in het VK niet meer tijdig afgeleverd kunnen worden om het pre-settled statuut of het settled statuut online aan te vragen voor 30/6/2021.

Gelieve het "EU settlement resolution centre” van de Home Office te contacteren om alternatieven  te bespreken om toch een statuut te verkrijgen zonder een geldig identiteitsdocument. Het centrum is telefonisch bereikbaar op 0300123 7379.

 

Wat moet ik doen?

Sedert 11 juni 2021 moet u voor een elektronische identiteitskaart (e-ID) in persoon en op afspraak naar de ambassade komen.  Het is verplicht om een afspraak te boeken via ons online afsprakensysteemZonder afspraak zullen wij u niet kunnen ontvangen.

1. U moet op de Ambassade ingeschreven zijn.

2. Gelieve het aanvraagformulier ingevuld & getekend mee te nemen.

3. Als u de kaart zelf per post wenst te ontvangen, voorziet u een aan uzelf geadresseerd gefrankeerde special delivery enveloppe voor de verzending van de eID en een aan uzelf geadresseerde, gefrankeerde enveloppe voor de verplichte verzending van de PIN & PUK codes.

4. Een identiteitskaart kost £17.60, is geldig voor 10 jaar en wordt uitgereikt aan volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (voor kinderen tussen 12 en 18 jaar is de ID kaart 6 jaar geldig)

5. De wachttijd voor het bekomen van uw identiteitskaart is ongeveer 6 weken.

6. Als u de identiteitskaart wenst te kunnen gebruiken om u te identificeren via internet, dan moet u dit aanduiden op het formulier. U moet dan wel de identiteitskaart in persoon komen afhalen. Dit kan enkel via het online afsprakensysteem gebeuren en u moet de activeringscodes meenemen. De Ambassade zal dan de elektronische certificaten op de kaart activeren. Zonder afspraak zullen wij u niet kunnen ontvangen.

7. Voor een Kids-Id (identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12), klik hier.