Ambassade van België in het Verenigd Koninkrijk
Home Belgen in het Verenigd Koninkrijk Aanvraag identiteitskaarten in Londen

Aanvraag identiteitskaarten in Londen

 

Wat moet ik doen?

Sedert 11 juni 2021 moet u voor een elektronische identiteitskaart (e-ID) in persoon en op afspraak naar de ambassade komen.  Het is verplicht om een afspraak te boeken via ons online afsprakensysteemZonder afspraak zullen wij u niet kunnen ontvangen.

1. U moet op de Ambassade ingeschreven zijn.

2. Gelieve het aanvraagformulier ingevuld & getekend mee te nemen.

3. Als u de kaart zelf per post wenst te ontvangen, voorziet u een aan uzelf geadresseerd gefrankeerde special delivery enveloppe voor de verzending van de eID en een aan uzelf geadresseerde, gefrankeerde enveloppe voor de verplichte verzending van de PIN & PUK codes.

4. Een identiteitskaart kost £18, is geldig voor 10 jaar en wordt uitgereikt aan volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (voor kinderen tussen 12 en 18 jaar is de ID kaart 6 jaar geldig)

5. De wachttijd voor het bekomen van uw identiteitskaart is ongeveer 6 weken.

6. Als u de identiteitskaart wenst te kunnen gebruiken om u te identificeren via internet, dan moet u dit aanduiden op het formulier. U moet dan wel de identiteitskaart in persoon komen afhalen. Dit kan enkel via het online afsprakensysteem gebeuren en u moet de activeringscodes meenemen. De Ambassade zal dan de elektronische certificaten op de kaart activeren. Zonder afspraak zullen wij u niet kunnen ontvangen.

7. Voor een Kids-Id (identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12), klik hier.