Ambassade van België in het Verenigd Koninkrijk
Home Belgen in het Verenigd Koninkrijk

Belgen in het Verenigd Koninkrijk

Beste bezoeker,

In het menu aan de linkerkant treft u alle consulaire diensten aan die aangeboden worden aan de Belgen in het Verenigd Koninkrijk.

Voortaan dient u verplicht een AFSPRAAK te maken voor elke vorm van consulaire dienstverlening. Zonder afspraak zal u helaas geen toegang kunnen verleend worden tot de Ambassade.

Wij vragen u om zich stipt op tijd aan te bieden op uw afspraak.

Graag ook een ogenblik van uw tijd om een aantal COVID-19-regels met betrekking tot uw bezoek aan onze Ambassade duidelijk te maken:

  1. Indien u de laatste twee weken ziek was of ziektesymptomen vertoonde, wordt u verzocht niet langs te komen. Dit is tevens van toepassing indien u samenwoont met iemand die ziek is of onlangs contact heeft gehad met iemand die COVID-19 klachten had.
  2. Gelieve uw temperatuur te controleren alvorens u naar onze lokalen te begeven.
  3. Gelieve een mondmasker te dragen. Uiteraard mag u dit tijdelijk verwijderen als er een foto moet worden gemaakt.
  4. Gelieve bij het betreden van de lokalen uw handen te wassen met uw eigen alcoholgel of met diegene die te uwer beschikking wordt gesteld.
  5. Voor uw veiligheid is de toegang tot de wachtzaal strikt beperkt tot de persoon die bij het proces betrokken is. Als deze minderjarig of een gehandicapt persoon is, mag er maar één persoon mee binnen: vader, moeder, voogd, maatschappelijk werker voor een minderjarige, familie, vriend, maatschappelijk werker voor een persoon die gehandicapt is.
  6. U wordt verzocht uw eigen pen mee te brengen.
  7. Gelieve de timing van uw afspraak te respecteren. De Ambassade behoudt zich om veiligheids- en gezondheidsredenen het recht u te vragen buiten het gebouw te wachten.

Dank u voor uw medewerking!