Preregistratie biometrie (paspoort)

Op deze pagina vindt u alle informatie over uw biometrische gegevens.

 1. Laatst bijgewerkt op

Uw biometrische gegevens laten registreren vooraleer u een nieuw paspoort nodig hebt

U gaat voor het werk of vakantie naar een stad waar zich een Belgische ambassade of een Belgisch beroepsconsulaat bevindt?

U hebt niet onmiddellijk een paspoort nodig, maar u wenst van uw doortocht gebruik te maken om uw biometrische gegevens te laten registreren?

In dat geval kunt u gebruik maken van de "preregistratie".

U bent ingeschreven in Londen?

 1. Stuur ons het aanvraagformulier terug op het volgende adres: 

  Belgische Ambassade in Londen 
  Dienst paspoorten (preregistratie) 
  17, Grosvenor Crescent 
  London 
  SW1X 7EE 
   

 2. Na nazicht van uw dossier zullen wij u uitnodigen een afspraak te maken, in Londen, of bij de Belgische vertegenwoordiging die u gekozen heeft, om gratis uw vingerafdrukken, foto en handtekening te laten preregistreren.
   
 3. U beschikt daarna over 1 jaar om ons uw paspoortaanvraag per briefwisseling op te sturen. U moet het paspoort betalen op het ogenblik van de effectieve aanvraag (de gebruikelijke prijs van een paspoort, geen meerprijs om de gepreregistreerde gegevens te gebruiken).

U bent ingeschreven in een andere post dan Londen en u wenst bij ons uw gegevens te laten preregistreren?

 1. Stuur het aanvraagformulier (PDF, 149.9 KB) naar de post waar u ingeschreven bent. 
   
 2. Na nazicht van uw dossier zal die u uitnodigen om met ons contact op te nemen voor een afspraak om gratis uw vingerafdrukken, foto en handtekening te preregistreren. 
   
 3. U beschikt daarna over 1 jaar om uw paspoortaanvraag per briefwisseling op te sturen naar de post waar u ingeschreven bent. U moet het paspoort betalen op het ogenblik van de effectieve aanvraag (de gebruikelijke prijs van een paspoort, geen meerprijs om de gepreregistreerde gegevens te gebruiken).

U liet uw gegevens preregistreren, maar u heeft het aanvraagformulier verloren dat men u toen heeft overhandigd?

In dat geval kunt u het noodformulier (PDF, 90.82 KB) invullen en terugsturen naar de post waar u momenteel ingeschreven bent.