Online afspraken

Voortaan dient u verplicht een afspraak te maken voor elke vorm van consulaire dienstverlening. Zonder afspraak zal u helaas geen toegang kunnen verleend worden tot de Ambassade.

  1. Laatst bijgewerkt op

Belangrijk

Goed om te weten: Elke dag rond 09.00 uur worden reeds geannuleerde paspoort afspraken terug online gezet om opnieuw geboekt te worden. Het gaat momenteel om meer dan tien afspraken per dag, beschikbaar in de komende weken.

Als u een nieuwe afspraak boekt, vergeet dan niet uw bestaande afspraak die u niet meer nodig heeft te annuleren zodat deze door iemand anders geboekt kan worden.

 

 

1. Momenteel accepteren we enkel afspraken voor eID, Kids-ID en paspoorten. Elke andere dienst zal per post of online worden gedaan. Wij nodigen u uit om de informatie over onze andere diensten hier te lezen. Als u de vereiste informatie niet kunt vinden, neem dan contact op met london@diplobel.fed.be  .

2. Afspraken voor een visumaanvraag dienen uitsluitend via deze link gemaakt worden.

3. We verzoeken u om geen afspraak te boeken als het type dienst niet in de keuzelijst staat. In dat geval, zullen wij u niet kunnen ontvangen noch uw aanvraag behandelen.

4. Wij vragen u om op tijd te komen voor uw afspraak.
 

Klik hier voor een afspraak in Londen.

Op de site voor afspraken dient u de (meisjes-)naam, voornaam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres in te vullen van de persoon voor wie u de afspraak maakt (indien u een afspraak maakt voor uw kinderen, gelieve hun naam te gebruiken).

Vervolgens zal u de keuze hebben tussen de verschillende diensten aangeboden aan de loketten:

  1. Inschrijving in consulaire bevolkingsregisters
  2. Inschrijving pasgeboren kind
  3. Aanvraag paspoort
  4. ....

Indien u meerdere zaken wenst aan te vragen, voor meerdere leden van uw familie, gelieve alle aanvragen te noteren.

(vb. u wenst een reispas voor uzelf en wil op hetzelfde moment uw kind inschrijven en een reispas aanvragen voor hem. Gelieve op de eerste pagina de optie te selecteren "ik neem een afspraak voor iemand anders". Op de tweede pagina krijgt u vervolgens de optie zijn naam in te vullen. Bij het selecteren van de diensten, gelieve vervolgens "aanvraag reispas" "aanvraag reispas" "inschrijving" aan te duiden. Op deze manier heeft u een afspraak voor al uw aanvragen.)