Aanvraag identiteitskaarten in Londen

Sedert 11 juni 2021 moet u voor een elektronische identiteitskaart (e-ID) in persoon en op afspraak naar de ambassade komen.

  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wat moet ik doen?

Sedert 11 juni 2021 moet u voor een elektronische identiteitskaart (e-ID) in persoon en op afspraak naar de ambassade komen.  Het is verplicht om een afspraak te boeken via ons online afsprakensysteem. Zonder afspraak zullen wij u niet kunnen ontvangen.

  1. U moet op de Ambassade ingeschreven zijn.
  2. Gelieve het aanvraagformulier (DOCX, 107.86 KB) ingevuld & getekend mee te nemen.
  3. Breng uw oude eID mee. Het zal vernietigd worden eens uw nieuwe eID uitgereikt wordt.
  4. Als u de kaart zelf per post wenst te ontvangen, voorziet u een aan uzelf geadresseerd gefrankeerde special delivery enveloppe voor de verzending van de eID en een aan uzelf geadresseerde, gefrankeerde enveloppe voor de verplichte verzending van de PIN & PUK codes.
  5. Een identiteitskaart kost £20, is geldig voor 10 jaar en wordt uitgereikt aan volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (voor kinderen tussen 12 en 18 jaar is de ID kaart 6 jaar geldig)
  6. De wachttijd voor het bekomen van uw identiteitskaart is ongeveer 6 weken.
  7. Uw eID hoeft niet geactiveerd te zijn om ermee te reizen. Als u de identiteitskaart wenst te kunnen gebruiken om zich te identificeren via het internet, dan moet u dit aanduiden op het formulier. U moet dan wel de identiteitskaart in persoon komen afhalen. Dit kan enkel via het online afsprakensysteem gebeuren en u moet de activeringscodes meenemen. De Ambassade zal dan de elektronische certificaten op de kaart activeren. Zonder afspraak kunnen wij u niet kunnen ontvangen.
  8. Voor een Kids-Id (identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12), klik hier.