Ambassade van België in het Verenigd Koninkrijk

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in het Verenigd Koninkrijk

BREXIT

In een referendum op 23 juni 2016 heeft een meerderheid zich uitgesproken voor een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Op 29 maart 2017 heeft de Britse regering formeel aan de Europese Raad kennis gegeven van zijn voornemen om de Unie te verlaten. Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zullen nu onderhandelingen starten over een akkoord dat de modaliteiten van dit vertrek moet regelen. De Ambassade kan niet voorspellen op welke manier dit alles een invloed zal hebben op de status van EU-onderdanen die reeds in het Verenigd Koninkrijk wonen. Lees verder

 

Ambassade
© Tom D'Haenens

 

Welkomstwoord van de Ambassadeur

Mijn diplomatieke loopbaan heeft mijn vrouw en ik van Moskou naar Londen gebracht. Het is een groot voorrecht om de post van Ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk te mogen bekleden. Ik neem mij voor om de goede betrekkingen tussen het VK en België verder uit te breiden en gemeenschappelijke belangen te promoten. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking. 

Ik hoop dat u onze website - een portaal tot de aanwezigheid van België in het VK - nuttig en interessant vindt. Bent u een Belg die in het Verenigd Koninkrijk woont of denkt u eraan naar het VK te verhuizen? U kunt zich dan best inschrijven bij de Ambassade in Londen. Onze consulaire pagina’s bevatten informatie over de registratieprocedure en het aanvragen van identiteitskaarten en paspoorten. Let op, sedert oktober 2011 dienen Belgen die in het VK wonen op afspraak persoonlijk naar de Ambassade in Londen te komen om een nieuw paspoort aan te vragen.

Hebt u plannen om naar België te reizen of er te studeren, werken of zaken te doen, ga dan naar ‘Naar België komen’. Voor een visum kunt u uw aanvraag richten tot het ‘Visa Application Centre’. Meer gegevens vindt u op https://be.tlscontact.com/gb/LON/index.php.

Vergeet ten slotte niet om onze News en Evenementen secties te consulteren en sluit u aan bij de Facebook-pagina van de Ambassade voor de laatste nieuwtjes van de Belgische Ambassade in Londen en ‘feeds’ over evenementen in het VK met een Belgische tint. U kunt er zich ook inschrijven op onze nieuwsbrief.

Indien u vragen en/of bedenkingen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via london@diplobel.fed.be

Guy Trouveroy, Ambassadeur

07 maart 2014 - Interview met de Ambassadeur (in het Engels)

 

Nieuws

27 jun

Precies 20 jaar geleden, van 24 tot 27 juni 1997, vond in Brussel de Internationale Conferentie over Antipersoonsmijnen plaats. 97 staten ondertekenden toen de Verklaring van Brussel. Ze steunden een volledig verbod op het gebruik, de opslag, de productie en de overdracht van antipersoonsmijnen. Ze verbonden zich ertoe de mijnen te vernietigen en internationaal samen te werken en bijstand te verlenen voor ontmijning in getroffen landen. België pleitte er toen al voor dat slachtofferhulp een essentieel onderdeel zou vormen van de strijd tegen antipersoonsmijnen.

27 jun

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag David Beasley ontvangen, de nieuwe Uitvoerend Directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Het WFP is in volume de tweede belangrijkste multilaterale partnerorganisatie van de Belgische humanitaire hulp. In 2016 droeg België meer dan 25 miljoen euro bij aan WFP-projecten waarmee bijna acht miljoen mensen in acht landen werden ondersteund.

26 jun
Ambassador Trouveroy and his wife Nathalie arrived in London in January 2014 after diplomatic duties in Moscow. Now, after three and a half years in the UK and a diplomatic career spanning 40 years, they are returning to Brussels…to retire...? Not quite, as Ambassador Trouveroy explains.
26 jun

Er bestaat geen uitgekiende gedragscode voor duurzaam reizen. Veel hangt af van de context, maar hoe dan ook staat respect voor mens en natuur voorop. We geven je alvast 17 tips die je op weg helpen.

23 jun

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties vandaag een resolutie heeft goedgekeurd over de mensenrechtensituatie in Kasai in de Democratische Republiek Congo (DRC). Hij is tevreden over de inspanningen van hoog commissaris Zeid en de Europese Unie om via een consensustekst stappen vooruit te zetten in de mensenrechtenproblematiek. Hoewel ambitieuzere voorstellen van de EU helaas niet tot een consensus hebben geleid, wordt met de voorliggende tekst aanzienlijke vooruitgang geboekt.