Ambassade van België in het Verenigd Koninkrijk

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in het Verenigd Koninkrijk

Heeft u vragen over uw situatie als Belg in het VK stuur dan een e-mail naar london@diplobel.fed.be met vermelding “Brexit”. Gelieve hierover niet te telefoneren. 

Ambassade
© Tom D'Haenens

 

Welkomstwoord van de Ambassadeur

Mijn diplomatieke loopbaan heeft mijn vrouw en ik van Moskou naar Londen gebracht. Het is een groot voorrecht om de post van Ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk te mogen bekleden. Ik neem mij voor om de goede betrekkingen tussen het VK en België verder uit te breiden en gemeenschappelijke belangen te promoten. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking. 

Ik hoop dat u onze website - een portaal tot de aanwezigheid van België in het VK - nuttig en interessant vindt. Bent u een Belg die in het Verenigd Koninkrijk woont of denkt u eraan naar het VK te verhuizen? U kunt zich dan best inschrijven bij de Ambassade in Londen. Onze consulaire pagina’s bevatten informatie over de registratieprocedure en het aanvragen van identiteitskaarten en paspoorten. Let op, sedert oktober 2011 dienen Belgen die in het VK wonen op afspraak persoonlijk naar de Ambassade in Londen te komen om een nieuw paspoort aan te vragen.

Hebt u plannen om naar België te reizen of er te studeren, werken of zaken te doen, ga dan naar ‘Naar België komen’. Voor een visum kunt u uw aanvraag richten tot het ‘Visa Application Centre’. Meer gegevens vindt u op https://be.tlscontact.com/gb/LON/index.php.

Vergeet ten slotte niet om onze News en Evenementen secties te consulteren en sluit u aan bij de Facebook-pagina van de Ambassade voor de laatste nieuwtjes van de Belgische Ambassade in Londen en ‘feeds’ over evenementen in het VK met een Belgische tint. U kunt er zich ook inschrijven op onze nieuwsbrief.

Indien u vragen en/of bedenkingen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via london@diplobel.fed.be

Guy Trouveroy, Ambassadeur

07 maart 2014 - Interview met de Ambassadeur (in het Engels)

 

Nieuws

29 Mar

Vandaag is de tweede en laatste dag van de tweede 'Safe Schools'-conferentie in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De 'Safe Schools'-verklaring is een politiek engagement om scholieren, studenten en onderwijzend personeel een betere bescherming te bieden tijdens een gewapend conflict.
 

29 Mar

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) pakt op haar website uit met onlinecursussen, een veelbelovend initiatief waaraan ook België heeft meegewerkt. Inschrijven is makkelijk en kosteloos. Voorlopig kan je alleen inschrijven voor Engelstalige cursussen, maar binnenkort is er ook een aanbod van cursussen in het Frans en het Spaans. 

27 Mar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft deze middag samengezeten met de humanitaire ngo’s. Naast de leden van het Consortium 12-12 namen ook vertegenwoordigers van het Rode Kruis deel aan het overleg. Ze bespraken de aanpak van de humanitaire crisis in Somalië, Nigeria en Zuid-Soedan, vier landen waar een hongersnood dreigt. De minister heeft toegezegd zo snel mogelijk een eerste schijf humanitaire hulp vrij te maken in het kader van het verdubbelen van de middelen van Hongersnood 12-12.

25 Mar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire noodhulp, laat weten dat de federale regering de bijdragen die mensen doen aan de campagne ‘Hongersnood 12-12’ verdubbelt. Minister De Croo plant ook internationale demarches. Hij gaat met de Verenigde Naties bekijken hoe ook de structurele oorzaken beter kunnen worden aangepakt. “We kunnen niet wegkijken als kinderen de hongerdood sterven.”

25 Mar

België viert vandaag 25 jaar diplomatieke relaties met Kirgizië. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met dit jubileum, dat de bekroning is van een bilaterale relatie die in de loop van de jaren sterk is gediversifieerd. Hij wijst op de vriendschap tussen de twee landen.