Ambassade van België in het Verenigd Koninkrijk

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in het Verenigd Koninkrijk

BREXIT

In een referendum op 23 juni 2016 heeft een meerderheid zich uitgesproken voor een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Op 29 maart 2017 heeft de Britse regering formeel aan de Europese Raad kennis gegeven van zijn voornemen om de Unie te verlaten. Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zullen nu onderhandelingen starten over een akkoord dat de modaliteiten van dit vertrek moet regelen. De Ambassade kan niet voorspellen op welke manier dit alles een invloed zal hebben op de status van EU-onderdanen die reeds in het Verenigd Koninkrijk wonen. Lees verder

 

Ambassade
© Tom D'Haenens

 

Welkomstwoord van de Ambassadeur

Mijn diplomatieke loopbaan heeft mijn vrouw en ik van Moskou naar Londen gebracht. Het is een groot voorrecht om de post van Ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk te mogen bekleden. Ik neem mij voor om de goede betrekkingen tussen het VK en België verder uit te breiden en gemeenschappelijke belangen te promoten. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking. 

Ik hoop dat u onze website - een portaal tot de aanwezigheid van België in het VK - nuttig en interessant vindt. Bent u een Belg die in het Verenigd Koninkrijk woont of denkt u eraan naar het VK te verhuizen? U kunt zich dan best inschrijven bij de Ambassade in Londen. Onze consulaire pagina’s bevatten informatie over de registratieprocedure en het aanvragen van identiteitskaarten en paspoorten. Let op, sedert oktober 2011 dienen Belgen die in het VK wonen op afspraak persoonlijk naar de Ambassade in Londen te komen om een nieuw paspoort aan te vragen.

Hebt u plannen om naar België te reizen of er te studeren, werken of zaken te doen, ga dan naar ‘Naar België komen’. Voor een visum kunt u uw aanvraag richten tot het ‘Visa Application Centre’. Meer gegevens vindt u op https://be.tlscontact.com/gb/LON/index.php.

Vergeet ten slotte niet om onze News en Evenementen secties te consulteren en sluit u aan bij de Facebook-pagina van de Ambassade voor de laatste nieuwtjes van de Belgische Ambassade in Londen en ‘feeds’ over evenementen in het VK met een Belgische tint. U kunt er zich ook inschrijven op onze nieuwsbrief.

Indien u vragen en/of bedenkingen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via london@diplobel.fed.be

Guy Trouveroy, Ambassadeur

07 maart 2014 - Interview met de Ambassadeur (in het Engels)

 

Nieuws

23 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terreuraanslag van gisteravond in Manchester. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten. De minister heeft aan zijn Britse collega Boris Johnson zijn diepste medeleven betuigd. België leeft mee met de Britse bevolking.

19 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland, over Digital for Development.

19 mei

‘Biodiversiteit en duurzaam toerisme’, zo luidt het thema voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit op 22 mei. 2017 is immers het Internationale Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Maar wat heeft duurzaam toerisme met biodiversiteit te maken? 

18 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag Julia Gillard ontvangen, voormalig Eerste Minister van Australië en huidig voorzitster van het Global Partnership for Education (GPE). België maakt de volgende vier jaar 26 miljoen euro vrij voor het GPE, een multilateraal mechanisme dat inzet op toegang tot basis- en secundair onderwijs.

18 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de nieuwe Belgische Strategie Civiel Crisisbeheer (CCB) die de ministerraad deze ochtend goedkeurde. De strategie beschrijft de Belgische visie, prioriteiten en ambities inzake civiel crisisbeheer. Met het civiel crisisbeheer ondersteunt ons land de inspanningen van de internationale gemeenschap om met niet-militaire acties crisissen in het buitenland te voorkomen of aan te pakken. De nieuwe strategie is een aanpassing van de vorige strategie uit 2012 aan de veranderde internationale context.